Dette serverte Årets kokk-kandidat Runa A. Kvendseth under konkurransen.
Trio av Sterling Kveite
Gin-gravet kveite
Einebær, sitrus & pepper
Flatøstersremulade
Buljong på grønn tomat fra Brimse
Blomkarse
*
Kveite “komle”
Fylt med en frikassé på kveitekjake, blåskjell & purreløk fra Hommersåk.
Skum av blåskjellvelouté
*
Smørposjert kveite
Gylden brioche
*
Historisk agurk Guren gartneri
Myk pute med eggekrem & jalapeño
*
Rosett
Eple fra Hardanger, dill & fennikel
*
Rug, nordisk wasabi & yoghurt
*
Smørsaus med smak av karamelliserte kveitebein
Norsk Rødt Fe fra Rogaland
Flat iron confit “Varhaug”
Kappe på høyrygg & traktkantarell
*
Double Pithivier feuilleté parfumé au vin de Madère
Kantarell & selleri
*
Myk & sprø Gydas jordeple fra Hommersåk med smak av beinmarg
Løk og plommemarmelade fra Brimse
*
Burgunderkål fra Lier mariné à l’aquavit Opland Edel 2010
Saltbakt rødbete & karamellisert høyrygg
*
Knutekål & høstens eple
*
Frikassé av norske rotgrønnsaker
Seterrømme & eplemynte
*
Sauce Bordelaise au poivre kampote
Foto: Tom Haga