Dette serverte Årets kokk 2023-vinner Håvard Werkland under konkurransen.
Sterlingkveite 3-retter: Kveite «head to tail»
Kveite Ceviche «amarillo»
Marinert og lettgrillet kveite
Gul curry & kråkebolle
Friske komponenter
Nyr, agurk & hylleblomst
Vinaigrette
Stikkelsbær & aji amarillo
Kveite Mousseline «soigné»
Fløyelsmyk fiskebolle
Asparges & selleri
Varm overraskelse
Nduja, tomat & pimente d’espelette
«Nage au fumé»
Smørsaus med vin jeune & grillet blåskjell
Kveite «au poivre»
Stekt kveite med longpepper & verbena
Syrlig hardangereple & szechuan
Norsk agurk & grønne urter
Persille, kjørvel & sitrus
Sauce au flétan
Økologisk andelever & riesling
Høyrygg av Norsk Rødt Fe: Trøndelags rike historie
«Nidaros»
Modnet høyrygg av Norsk Rødt Fe
Flat iron steak med ristet pepper & varme krydder
Sopp «naturel»
Stekt & kremet steinsopp
Rettich
Pære, grønn pepper & estragon
Jus flambée
Margbein & Madeira-cask akevitt
–
Sesongens høydepunkter
Varm kål-veloute med seterrømme
Norsk nepe, kantarell & erter
Sprø og myk «potet» med surdeigssmuler
Sankede vekster fra Trøndelag
Foto: Tom Haga