Dette serverte Årets kokk-kandidat Håkon Solbakk under konkurransen.

Trilogi på Sterling Kveite

Kveite Ceviche med Solbærkaviar «Trøndelag»
Brågrillet Sterling Kveite
Frosta rødbete og Jonsvatnet stikkelsbær
Nordisk Curry Emulsjon Frisk vinagrette med solbær

Kveitesufflé med kjerne av kveitebuljong

Sellerikrem, grillede erter og tagetes fra Braattan Gård
Blåskjellskum med stekesmør og hylleblomst

Kveitekotelett
Syrlig historisk agurk og epler fra kjøkkenhagen
Kråkebolle fra Fosen kombinert med sitrus og østersurt
Mineralsk smørsaus Vin Jaune

Duett på Norsk Rødt Fe fra Røros

Norsk Rødt Storfe på to vis
Modnet Flat Iron med margbein og aromasmør
Blodpudding av høyrygg med Braattan solbær,
spekk og norske tradisjonskrydder

Norsk løk og Skogssopp fra Grautøya
Duxelles på selvsankede steinsopp og kantareller fra bredden av Grautøya
Sjalottløkflan og løkcrisp

Arktisk tomatsalat «Hanasand»
Tomater og tomatbuljong med ramsløksolje fra Surnadal
Alpeost fra Romsdalsalpene
Sort pepper

Aparte

Gydas Puré
Myk puré på Gydas jordeple
Burgunderkål fra Lier, seterrømme og selvplukkede kantareller

Saus
Stekesjy med Aquavit Non Plus Ultra

Foto: Tom Haga