Dette serverte Årets kokk 2023-vinner Håvard Werkland under konkurransen.

Sterlingkveite 3-retter: Kveite «head to tail»

Kveite Ceviche «amarillo»

Marinert og lettgrillet kveite
Gul curry & kråkebolle

Friske komponenter
Nyr, agurk & hylleblomst

Vinaigrette
Stikkelsbær & aji amarillo

Kveite Mousseline «soigné»

Fløyelsmyk fiskebolle
Asparges & selleri

Varm overraskelse
Nduja, tomat & pimente d’espelette

«Nage au fumé»
Smørsaus med vin jeune & grillet blåskjell

Kveite «au poivre»
Stekt kveite med longpepper & verbena
Syrlig hardangereple & szechuan

Norsk agurk & grønne urter
Persille, kjørvel & sitrus

Sauce au flétan
Økologisk andelever & riesling

Høyrygg av Norsk Rødt Fe: Trøndelags rike historie

«Nidaros»

Modnet høyrygg av Norsk Rødt Fe 
Flat iron steak med ristet pepper & varme krydder

Sopp «naturel»
Stekt & kremet steinsopp

Rettich
Pære, grønn pepper & estragon

Jus flambée
Margbein & Madeira-cask akevitt

 

Sesongens høydepunkter
Varm kål-veloute med seterrømme
Norsk nepe, kantarell & erter
Sprø og myk «potet» med surdeigssmuler
Sankede vekster fra Trøndelag

Foto: Tom Haga