ÅK19: Christian André Pettersen  

//ÅK19: Christian André Pettersen  

Kjærligheten til faget og en drøm om å stå øverst på pallen i Lyon gjør at Christian André Pettersen (29) deltar i Årets kokk for tredje gang.  

 Min matfilosofi er minimalistisk perfeksjonisme ispedd et hint av Østen. Selv om hovedråvaren alltid skal stå i fokus, forsøker jeg å skape en balanse i smaksbildet og få garnityrer og hovedråvaren til å utfylle hverandre.  

Inntil nylig var Christian André kjøkkensjef ved Mondo i Sandnes. Før det var han assisterende kjøkkensjef på Spiseriet i Stavanger Konserthus. Fra 2009 til 2012 jobbet han hos Bocuse-kokk Charles Tjessem ved spisestedet Charles & De i Sandnes, først som lærling, så kokk og deretter soussjef. Han kom direkte til Sandnes fra Bodø videregående skole, hvor han gikk på kokkelinja sammen med barndomsvenn Årets kokk-konkurrenten, Øyvind Bøe Dalelv.  

 Jeg ble kokk fordi jeg har en enorm kjærlighet for faget og jeg tror jeg kan bidra til utvikling og innovasjon, og være med å skape et spennende grunnlag for neste generasjon.  

 Christian Andrés far var også kokk og allerede som ni-åring bestemte han seg for å gå i farens fotspor.  

 Det viktigste for å utvikle faget er samhold, lagarbeid, fokus og deling av kunnskap. Gjennom fellesskapet og det gode samarbeidet skapes positive øyeblikk for morgendagens helter.  

 I juni 2018 sto han øverst på pallen i Bocuse d’Or Europa og i januar 2019 sto Christian André på pallen i Lyon med en bronsestatuett i hånda, men målet er gull og derfor ønsker han igjen å bli Norges kandidat til Bocuse d’Or.  

 Det er en besettelse og en drøm jeg har hatt siden jeg var ni år. Jeg har en Bocuse d’Bronze og kjenner at jeg nå har en enda sterkere drivkraft. De to siste årene har gitt meg mye kunnskap og et grunnlag som jeg mener gjør meg godt rustet til å konkurrere videre.  

Foto: Tom Haga

 

 

2019-06-24T09:09:36+00:00 juni 19th, 2019|