ÅK19: Øyvind Bøe Dalelv 

//ÅK19: Øyvind Bøe Dalelv 

Fokus på bærekraft og matsvinn er viktig for Øyvind Bøe Dalelvs (29) og noe han håper blir lagt merke til i Årets kokk-konkurransen 24. september.  

 Min matfilosofi er preget av min nord-norske identitet med rene, enkle og tydelige smaker.  

Årene på kjøkkenet på Statholdergaarden har også påvirket maten jeg lager, men samtidig har jeg en egen stil som presenteres på konkurranser. Bærekraft og matsvinn er også blitt en del av min matfilosofi og det er et tema jeg synes flere, også konkurransekokker, bør ta tak i.  

 Øyvind er fortsatt tilknyttet Statholdergaarden og Bocuse-kokk Bent Stiansen, men jobber også som selvstendig konsulent. Han kommer fra Bodø og gikk på kokkeskole med barndomsvenn og konkurrent Christian André Pettersen. Han var lærling på Statholdergaarden og jobbet som kokk og kjøkkensjef hos Ole Johnny Eikefjord på Restaurant Eik i Oslo, før han vendte tilbake Staatholdergaarden. Øyvind har også vært på et jobbopphold ved Geranium hos Rasmus Kofoed i København.  

 Det er veldig motiverende å jobbe sammen med andre kokker. Ingen dager er like og jeg lærer noe nytt hver dag. Det viktigste for å utvikle faget er å inspirere og møte andre kokker, enten det er unge talenter eller bransjefolk som har stått over grytene i mange år. Det å lære teknikker, gi råd og skape teamfølelse, er viktig for å lykkes på kjøkkenet.  

 Øyvind er en rutinert konkurransekokk og har vært på juniorlaget, yrkeslandslaget og på det norske kokkelandslaget. I november 2017 gikk han helt til topps i den internasjonale tapaskonkurransen i Valladolid i Spania med den samme tapasretten som han vant «Årets Ganefryd 2017» med under Årets kokk 2017 

 Jeg er ekstremt motivert og føler at jeg skal beherske oppgaven med min disiplin og kreativitet og med min gode konkurranseerfaring fra tidligere konkurranser. Jeg har prøvd i mange år, men jeg gir meg ikke og denne gangen skal jeg jobbe med siste finish og gi alt hele veien framover. 

Foto: Tom Haga

2019-06-19T12:39:55+00:00 juni 19th, 2019|