ÅK19: Håvard Werkland  

//ÅK19: Håvard Werkland  

Håvard Werkeland (24) har alt stått på pallen i Lyonsom Christopher W. Davidsens commis. Nå håper han at naturlige smaker og fokus på det visuelle skal ta ham et steg nærmere drømmen om å bli den yngste vinneren av Bocuse d’Or.  

 Målet når jeg lager mat er å få fram de naturlige smakene i råvarene og å fokusere på det visuelle. Jeg forsøker også å unngå svinn og leter alltid etter nye måter og utnytte råvarene best på.  

 Håvard er soussjef på den nyåpnede Speilsalen på Britannia Hotel i Trondheim. Før det jobbet han på Scandic Niedelven, først som lærling og deretter som kokk. Han har også førstehåndserfaring fra det å stå på konkurransekjøkkenet i Lyon, Håvard var nemlig Christopher W. Davidsens commis da han vant Årets kokk i 2015, sølv i Bocuse d’Or Europe i Budapest i 2016 og sølv i Bocuse d’Or i Lyon i 2017. 

 Årets kokk har vært et mål siden jeg fikk være med på suksesshistorien til Christopher. Siden den gang har jeg brukt mye tid på å finne min egen identitet på kjøkkenet.  

 Håvard vant NM i kokkekunst 2018 og Kongepokalen som har sikret ham en plass blant kandidatene til Årets kokk i september.  

 Etter mange år med trening og konkurranser, har jeg aktivt lett etter inspirasjon og lært fra noen av de fremste i faget. I Årets kokk håper jeg å overraske kokke-Norge med en innovativ presentasjon og jeg drømmer om å bli den yngste vinneren i Bocuse d’Or noensinne.  

 Foto: Tom Haga

2019-06-19T12:41:02+00:00 juni 19th, 2019|