Årets Kokk 2015 er Christopher W. Davidsen

//Årets Kokk 2015 er Christopher W. Davidsen

Seier_Impulsfoto

Av seks svært sterke finalister gikk Christopher W. Davidsen seirende ut av konkurransen og blir med det også den nye norske kandidaten i den internasjonale Bocuse d’Or-konkurransen.

Juryen som kåret Årets Kokk 2015, består av noen av Norges fremste og mest folkekjære mesterkokker: Eyvind Hellstrøm, Lars Erik Underthun, Bent Stiansen, Charles Tjessem, Tom Victor Gausdal, Sven Erik Renaa, Geir Skeie, Gunnar Hvarnes, Ørjan Johannessen, Rasmus Kofoed, Phillip Tessier og Even Ramsvik.

Årets kokk_pallen_DSC5348_Impulsfoto

Kokkene Christian André Pettersen og Øyvind Bøe Dalelv tok henholdsvis sølv og bronse i konkurransen.

Det var ikke bare Norges kandidat til den internasjonale Bocuse d’Or-konkurransen som ble kåret i kveld. Det ble også delt ut pris for blant annet beste ganefryd av Fenalår fra Norge, Beste Commis og Beste Identitet.

·         Årets Kokk 2015: Christopher W. Davidsen
·         2. Plass: Christian André Pettersen
·         3.plass: Øyvind Bøe Dalelv
·         Beste commis: Håvard Christian Werkland
·         Beste identitet: Øyvind Bøe Dalelv
·         Beste Ganefryd: Christopher W. Davidsen

 

I tillegg mottok Jimmy Øien, gullvinner Ørjan Johannessens commis, prisen som Årets Gullcommis på kr. 25 000.- i samarbeid med Gyldendal og Ingrid Espelid Hovig.

Gullcommisen JImmy Øien (foto: Palace Grill)

Gullcommisen Jimmy Øien (foto: Palace Grill)

Hva er en Commis? Commisen er en ung, ofte nylig faglært kokk, som bistår en mer erfaren kokk for selv å vinne innsikt i faget. I Årets kokk fyller commis’en den samme rollen. Vedkommende kan ikke være fylt 23 år før etter konkurransedagen. Under konkurransen kan commisen utføre samtlige oppgaver på kjøkkenet som kandidaten kan utføre. Det sier seg selv at kandidaten ønsker en talentfull og erfaren ung commis på laget. Det er også et lærerikt oppdrag for commis’en å være med i en så intens prosess som Bocuse d’Or er.

 

Stiftelsen Bocuse d’Or Norge:
Bocuse d’Or Norges fremste oppgave er å velge ut og bistå norske kandidater frem mot verdens mest prestisjefylte kokkekonkurranser; Bocuse d’Or Europa og Bocuse d’Or Lyon. Årets kokk er Norges viktigste kokkekonkurranse, hvor landets dyktigste og mest ambisiøse unge kokker konkurrerer om å komme til den internasjonale konkurransen. Bocuse d’Or Norges virke som «Olympiatoppen» for norske kokketalenter, skal også inspirere til økt matinteresse og fagkunnskap i Norge, og inspirere til rekruttering til faget over tid.
Bocuse d‘Or i Lyon ble etablert for 30 år siden, og i løpet av de 15 verdensmesterskapene til nå, har Norge tatt hjem fem gull, totalt ni pallplasseringer. Kun Frankrike slår Norge, med en pallplass. De 12 Bocusekokkene som har skapt disse fantastiske resultatene, er i dag blant Norges fremste og mest folkekjære kokker, og flertallet var å treffe som dommere under konkurransen i Mathallen i Oslo 13. oktober i år.

2017-09-11T09:21:45+00:00 oktober 14th, 2015|