24. september skal kandidatene Christian André Pettersen, Filip August Bendi, Håvard Werkland, Marius Dragsten Kjelsrud og Øyvind Bøe Dalelv kjempe om tittelen Årets kokk 2019. Nå har de valgt teammedlemmene, en commis og en coach, som skal hjelpe dem på konkurransekjøkkenet i Mathallen. 

 Å ha et godt og stabilt team rundt seg, er helt avgjørende for å nå langt i en kokkekonkurranse. Kandidatene har valgt ut veldig kompetente og faglig dyktige kokker til å bistå seg på konkurransekjøkkenet, og det blir spennende å følge med på hva de får til på konkurransedagen, sier Gunnar Hvarnes, faglig leder i Årets kokk-akademiet.  

Han var coach for Christopher W. Davidsen da han tok sølv i både Bocuse d’Or Europe i 2015 og verdensfinalen Bocuse d’Or i 2017. Han var også coach for Christian André Pettersen da han tok gull i Bocuse d’Or Europe 2018 og bronse i verdensfinalen Bocuse d’Or i 2019.  

 Coachens viktigste oppgave er å motivere, veilede og utfordre kandidaten til å yte sitt aller beste. Commisens er en ung kokk som har som oppgave å assistere kandidaten på kjøkkenet. På konkurransedagen må commisen være yngre enn 23 år.  

Vinneren av Årets kokk 2019, skal representere Norge i Bocuse d’Or Europe i Tallin neste år. Der avgjøres det hvilke europeiske land som går videre til verdensfinalen i Lyon i 2021.  

Team Årets kokk 2019:  

TEAM BENDI  
K
andidat:  Filip August Bendi, kreativ utvikler på Hotel Bristol i Oslo
Commis:  Eline Sofie Sunde, kokk på Hotel Bristol i Oslo
Coach:  Sebastian Myhre, kjøkkensjef og daglig leder på Stallen og FYR Bistronomi & Bar i Oslo  

TEAM CAP 
Kandidat:  Christian André Pettersen, xxx
Commis:  Even Strandbråten Sørum, kokk på Fagn Restaurant i Trondheim
Coach:  Rasmus Johnsen Skoglund, mat- og konseptansvarlig for JAG Concepts  

TEAM DALELV 
Kandidat:  Øyvind Bøe Dalelv, kjøkkensjef på Michalels
Commis:  Tobias Gabrielsen, kokk på Michaels
Coach:  Håkon Solbakk, kjøkkensjef NordØst i Trondheim 

TEAM MDK 
Kandidat:  Marius Dragsten Kjelsrud, Chef de partieSpiseriet i Stavanger
Commis:  Ingrid Løland, kokk på Spiseriet i Stavanger
Coach:  Sigurdur Ragnarsson, daglig leder på Spiseriet i Stavanger

TEAM WERKLAND 
Kandidat: Håvard Werkland, Souschef på Speilsalen i Trondheim  
Commis:  Runa Ailin Kvendseth, kokk på Speilsalen i Trondheim
Coach:  Thomas Johansen Borgan, eier av Kraft Bodega i Trondheim  

   

  

Teamene skal konkurrere i denne rekkefølgen:
Kjøkken 1: Team CAP
Kjøkken 2: Team MDK
Kjøkken 3: Team Dalelv
Kjøkken 4: Team Bendi
Kjøkken 5: Team Werkland


Foto:
TEAM BENDI – Foto: Tom Haga
TEAM CAP – Foto: Tom Haga
TEAM DALELV – Foto: Mats Dreyer
TEAM MDK – Foto: Fredrik Ringe
TEAM WERKLAND – Foto: Marius Rua