Blir du Årets Kokk 2015?

//Blir du Årets Kokk 2015?

utlysning_banner

Bocuse d’Or Norge søker kandidater til konkurransen Årets Kokk. Vinneren av Årets Kokk blir Norges neste representant i Bocuse d’Or Europa i 2016 og verdensfinalen i 2017.

Bocuse d’Or Norge søker nå kandidater til konkurransen Årets Kokk, der vinneren får billetten til å representere Norge i både Europamesteruttaket og den store verdensfinalen i Lyon. Kandidatene må være norske statsborgere, ha bestått fagbrev som kokk og være i ett arbeidsforhold ved et hotell- eller restaurantkjøkken.

– Vi gleder oss til å starte arbeidet med å velge ut kandidatene som skal konkurrere i Årets kokk 2015. Det blir blanke ark og nye muligheter, og vi vet det er mange dyktige kokker der ute i det ganske land som har lyst til å være med på prosessen vi kaller Veien til Årets Kokk, sier Bent Stiansen, Bocuse d’Or 1993 og leder av Bocuse d’Or Norge Akademiet.

Søkerne skal beskrive seg selv, sine faglige ambisjoner som kokk og som kandidat til Årets kokk, samt å sende inn to oppskrifter: En av en varmrett som beskriver hans eller hennes matfilosofi basert på Fersk Skrei som hovedrett og en oppskrift på en god ganefryd med Fenalår fra Norge som råvare.

– Gjennom oppskrifter og egne beskrivelser vil vi få en god ide om søkerne. Hvem som blir kandidatene avgjøres av Akademiet. Akademiet består av alle de 12 Bocuse-kokker som har konkurrert i Lyon siden Arne Brimis start i 1987, og besitter til sammen tung kompetanse, vurderingsevne, bransjeinnsikt og -nettverk, sier Bocusekokk og Akademimedlem Gunnar Hvarnes, som selv har en bronse fra verdensfinalen i 2011 og sølv fra Europafinalen i 2010.

– Vi ønsker at kvinnelige kokker også søker. Vi må helt tilbake til Lea Linster’s gull i  1989 for å se en kvinne på pallen i Lyon, og kanskje finnes det en norsk kvinnelig kokk der ute som kan endre på den situasjonen, spør daglig leder Arne Sørvig.

Deadline for søknadene er 27. februar, og de skal sendes til daglig leder Arne Sørvig på arne@bocusedornorge.no

  1. mars har Akademiet årsmøte, og beslutningen om de seks kandidatene formidles senest 10. mars.

Fakta: «Veien til Årets kokk» er et utviklingsprosjekt med flere milepæler vi ønsker at våre kandidater skal være gjennom. Det blir gjennomført to til tre treningsleire der alle kandidater får lik tilgang på Akademiets medlemmer, samt andre nasjonale og internasjonale ressurspersoner som bidrar til å øke kandidatenes forståelse for det å konkurrere i kokkekunst. Både håndverk, psyke og karakter er betydningsfullt, og ‘Veien til Årets kokk’ skal bistå samtlige kandidater i kandidatgruppen til å bli en enda sterkere konkurrenter. Årets kokk 2015 går av stabelen i senhøsten 2015. Vinneren av Årets kokk går videre inn i utviklingsløpet vi kaller «Veien til Lyon».

Gunnar-Hvarnes_shv

Gunnar Hvarnes

Bent-i-kokkeuniform-2012_shv

Bent Stiansen

 

Detaljerte kriterier for å søke følger vedlagt denne artikkelen.

Utlysning_Årets_Kokk_2015_NY

2017-09-11T09:21:51+02:00 februar 3rd, 2015|