Ezginur ble første delfinalevinner i Årets Kokkespire!

//Ezginur ble første delfinalevinner i Årets Kokkespire!

Alvoret var til å ta og føle på, da de fire kokkespirene Alexander, Ella Sophie, Ezginur og Malene fikk utdelt sin første kokkejakke med påsydd navn og eget knivsett av Bocuse-kokk og RE-NAA-sjef Sven Erik Renaa. Det var Ezginur Kocaguzel som imponerte kokkene mest, og nå skal hun representere regionen i den nasjonale finalen senere i år.   

– Det er rått å se hvordan de unge kokkene med entusiasme og matglede briljerer på kjøkkenet. De har imponert et helt dommerpanel, og slik sett er de alle fire vinnere i dag, sier daglig leder i Norsk Gastronomi Arne Sørvig.

De unge kokkespirene har trent i flere uker, etter at det ble klart at de hadde blitt kvalifisert til nyvinningen Årets Kokkespire. For å delta må man være født mellom 2009 – 2011.

Dommerpanelet bestod av Sven Erik Renaa (Bocuse-kokk / RE–NAA), Christian André Pettersen (Bocuse-kokk) og Runa Kvendseth (Årets kokk-kandidat / RE-NAA). I konkurransen fikk kokkespirene utdelt tomater fra Hanasand og
Hovelsrud-kylling. Minst halvparten på tallerken måtte være grønnsaker.

 

Om Årets Kokkespire
– Årets Kokkespire er en konkurranse for barn født mellom 2009 – 2011.
– Matglede og faglig mestring står i høysetet.
– Blant over 100 innsendte personlige oppskrifter, har det norske Bocuse-akademiet valgt ut 16 kandidater.De 16 utvalgte kokkespirene deltar i fire delfinaler, som avholdes på gode restauranter, fra Tromsø i nord til Stavanger i sør.
– I hver delfinale vinner den beste kokkespiren finaleplass i den nasjonale finalen i august, der Årets kokkespire 2021 kåres.
– Dommerne i alle delfinaler og finaler er anerkjente toppkokker.
– Bocuse-kokk Tom Victor Gausdal er årets Kokkespire-general.
– Bak tiltaket står Stiftelsen Norsk Gastronomi (SNG) i partnerskap med Bama.

 

 

Foto: 
Øverst: Vinneren av Kokkespire-delfinalen Vestlandet, Ezginur, sammen med konkurransehost Sven Erik Renaa og konkurransedommerne Christian André Pettersen og Runa Kvendseth.

Midten: Konkurransens delfinalister, Malene, Ella Sophie, Alexander og Ezginur.

Nederst: Delfinalevinner Ezginur fra Stavanger.

2021-05-31T09:45:27+02:00 mai 31st, 2021|