Årets gjestedommere skal sammen med de norske Bocuse-kokkene utgjøre dommerpanelet under Årets Kokk 2017. Gjestedommerne besitter tung kokkefaglig kompetanse, og har lang erfaring fra konkurranser, dømming og gastronomi på høyt internasjonalt nivå. En av årets gjestedommere er Jørn Lie.
Jørn Lie (f. 1969) hadde sin læretid ved Grand Hotel i Oslo. Etter det har Jørn hatt en solid kokkekarriere, sammen med ledende norske kokker. Blant annet har han vært to sesonger hos Bocuse-kokk Arne Brimi, og ti år på Lars Erik Underthuns Feinschmecker. Siden 2000 har han drevet Gamle Raadhus Restaurant, og i 2014 Vaaghals. Sistnevnte restaurant driver han sammen med Arne Brimi og de andre fra Gutta på tur.
I perioden 1993 til 2000, var Jørn både kokk og kaptein på kokkelandslaget, som innkasserte sølv sammenlagt i kokke-OL i Berlin. Fra 2017-2020 vil Jørn være manager for begge kokkelandslagene.
Jørn har solid kokkefaglig erfaring, og er en av fire nordmenn med A-sertifisering som dommer.