Linea vant Årets Kokkespire, delfinale Østlandet

//Linea vant Årets Kokkespire, delfinale Østlandet

Kokkespirene ble ønsket varmt velkommen av Bocuse-kokk Bent Stiansen søndag formiddag på Statholdergaarden i Oslo. Felix (12), Ole Martin (12), Linea (10) og Rania (12), kjempet om en plass i den nasjonale finalen 29. august, og denne gangen var det Linea Bertelsen som imponerte dommerne mest, med sin makrellfilet med nykål og nypoteter.

 – Det som imponerer meg mest, er de unge kokkespirenes matglede og engasjement for kokkefaget. Jeg skulle ønske at vi kunne sendt både Felix, Ole Martin, Linea og Rania til finalen, men jeg håper alle vil fortsette å utvikle talentet sitt. Vi trenger flere dyktige kokker i Norge, og konkurranser som dette er viktig for rekruttering til bransjen, sier Bocuse-kokk og hoveddommer Bent Stiansen.

 – Det er artig og se hvordan de unge kokkespirene, med entusiasme og matglede, briljerer på kjøkkenet. De har imponert oss i dommerpanelet, og slik sett er de alle fire vinnere i dag, istemmer meddommerne Nina Kristoffersen og Kristine Hartviksen.

De unge kokkene har trent i flere uker, etter at det ble klart at de hadde kvalifisert til nyvinningen Årets Kokkespire. For å delta må man være født mellom 2009 – 2011.

Dommerpanelet bestod av Bocuse-kokk Bent Stiansen, mesterkokkene Kristine Hartviksen (Nordisk Kjøkkensjef Forening) og Nina Kristoffersen (Statholdergaarden). I konkurransen var de obligatoriske råvarene makrellfilet, nykål og nypoteter. Minst halvparten på tallerken skulle være grønnsaker.

– Å konkurrere med velsmakende, sunne og ferske råvarer i en ramme av matglede og fagkunnskap, er et hovedpoeng i konkurransen, sier Arne Sørvig, daglig leder i Stiftelsen Norsk Gastronomi.

 Om Årets Kokkespire
* Årets Kokkespire er en konkurranse for barn født mellom 2009 – 2011.
* Matglede og faglig mestring står i høysetet.
* Blant over 100 innsendte personlige oppskrifter, har det norske Bocuse-akademiet valgt ut 16 kandidater.
* De 16 utvalgte kokkespirene deltar i fire delfinaler, som avholdes på gode restauranter, fra Tromsø i nord til Stavanger i sør.
* I hver delfinale vinner den beste kokkespiren finaleplass i den nasjonale finalen i august, der Årets kokkespire 2021 kåres.
* Dommerne i alle delfinaler og finaler er anerkjente toppkokker.
* Bocuse-kokk Tom Victor Gausdal er årets Kokkespire-general.
* Bak konkurransen står Stiftelsen Norsk Gastronomi (SNG) i partnerskap med Bama.

Øverst: Vinner Linea, sammen med de tre dommerne Bent Stiansen, Kristine Hartviksen og Nina Kristoffersen.
Midten: De fire Kokkespire-deltagerne, fra venstre: Rania, Linea, Ole Martin og Felix.
Nederst: Kandidatenes matretter. Øverst, fra venstre: Felix og Linea. Nederst, fra venstre: Ole Martin og Rania.

2021-06-21T10:52:00+02:00 juni 21st, 2021|