Stella vant Årets kokkespire, Midt-Norge

//Stella vant Årets kokkespire, Midt-Norge

Kokkespirene ble ønsket varmt velkommen av Bocuse-kokk Christopher W. Davidsen i Speilsalen på Britannia i Trondheim på søndag. Nellie (12), Simon (12), Stella (12) og Torbjørn (11) imponerte med sine ferdigheter, og denne gangen var det Stella som gikk av med seieren med sin seifilet med pastinakk. Hun skal representere Midt-Norge i den nasjonale finalen 29. august.

– Det som imponerer meg mest, er de unge kokkespirenes matglede og engasjement for kokkefaget. Jeg skulle ønske at vi kunne sendt både Simon, Nellie, Stella og Torbjørn til finalen, men jeg håper alle vil fortsette å utvikle talentet sitt.  Vi trenger flere dyktige kokker i Norge, og konkurranser som dette er viktig for rekruttering til bransjen, sier Bocuse-kokk og hoveddommer Christopher Davidsen.

De unge kokkene har trent i flere uker, etter at det ble klart at de hadde kvalifisert til nyvinningen Årets Kokkespire. For å delta må man være født mellom 2009 – 2011.

Dommerpanelet bestod av Bocuse-kokkene Christopher Davidsen og Bent Stiansen og mesterkokken Renee Fagerhøi. I konkurransen var de obligatoriske råvarene seifilet og pastinakk. Minst halvparten på tallerken skulle være grønnsaker.

– Å konkurrere i velsmakende, sunne, ferske råvarer i en ramme av matglede og fagkunnskap er et hovedpoeng i konkurransen, sier Arne Sørvig, daglig leder i Stiftelsen Norsk Gastronomi

Bak Årets Kokkespire står Stiftelsen Norsk Gastronomi (SNG) og det norske Bocuseakademiet i partnerskap med Bama.

Om Årets Kokkespire og Stiftelsen Norsk Gastronomi

• Årets kokkespire organiseres av Stiftelsen Norsk Gastronomi (SNG) i partnerskap med Bama.

• SNGs kjernevirksomhet er å forberede unge, talentfulle kokker til å delta i verdens vanskeligste og mest prestisjefulle individuelle konkurranser i kokekunst som Årets kokk og Bocuse d’Or.

• Årets Kokkespire er en konkurranse for barn født mellom 2009 – 2011.

• Matglede og faglig mestring står i høysetet.

• Blant over 100 innsendte personlige oppskrifter har det norske Bocuseakademiet valgt ut 16 kandidater.

• De 16 utvalgte kokkespirene deltar i fire delfinaler, som avholdes på gode restauranter, fra Tromsø i nord til Stavanger i sør.

• I hver delfinale vinner den beste kokkespiren finaleplass i den nasjonale finalen i august, der Årets kokkespire 2021 kåres.

• Dommerne i alle delfinaler og finaler er anerkjente toppkokker.

• Bocuse-kokk Tom Victor Gausdal er årets kokkespiregeneral.

2021-06-28T11:44:59+02:00 juni 28th, 2021|