Disse kan bli fremtidens Årets kokk

Kandidatene til Årets unge kokk har valgt ut sine teammedlemmer. Ung skapertrang, kombinert med bred kompetanse og erfaring med konkurranser, preger valgene til konkurransen 18. september.  

Rekrutteringskonkurransen Årets unge kokk arrangeres på morgenen samme dag som Årets kokk. Årets unge kokk ble etablert som en læringsarena for å trene frem mot deltakelse i Årets kokk, som er den nasjonale kvalifiseringskonkurransen til Bocuse d’Or. Årets fire kandidater kommer fra Stavanger, Lofoten, Trondheim og Oslo. De skal konkurrere om den gjeve tittelen Årets unge kokk i Stavanger 18. september. 

Årets unge kokk ble for første gang arrangert i 2019. Vinneren da var Aleksander Løkkeberg Vartdal, som i år er en av finalistene i Årets kokk. Vinner av Årets unge kokk 2021 ble Andrea Svendsen, som blir å finne blant dommerne i årets konkurranse. Svendsen jobber til daglig som kokk ved Bula Neobistro i Trondheim.  

– For at norske kokker skal fortsette å hevde seg på pallen i Lyon, så er det viktig at vi starter tidlig. Det bidrar Årets unge kokk sterkt til, både for kandidaten og alle de gode hjelperne som deltar i hvert team. I tillegg bidrar konkurransen til å løfte faget og restaurantnæringen, de gode råvarene og den norske måltidskulturen, forklarer Christopher Davidsen, faglig leder for Bocuse-akademiet. 

 Årets unge kokk er utformet som Årets kokk, med unntak av at det ikke er et stort fat og alle designutfordringene som følger av det. Lagene består av kandidat og commis og en coach. Disse utgjør kjerneteamet. I tillegg er det gjerne tre til seks kokker som bistår teamet med ulike oppgaver og innspill i forberedelsesfasen frem mot konkurransen.   

 Dette er Årets unge kokk-teamene:  

Team Sundset

Kandidat: Eli Anne Rosvold Sundset, 23 år, fra Leksvik i Indre Fosen.
Arbeidssted: Kokk, To Rom og Kjøkken.

Commis: Ivar Follinglo Moe, 19 år, fra Tyholt i Trondheim.
Arbeidssted: Lærling, Fagn.

Coach: Andreas Sørlie Trøjgaard, 28 år, født i Danmark, oppvokst i Trondheim.
Arbeidssted: Kjøkkensjef, To Rom og Kjøkken.


Team PHS

Kandidat: Petter Harbo Soma, 22 år, fra Sandnes.
Arbeidssted: Kokk, Tango.

Commis: Madelen Kvame, 18 år, oppvokst på Hjelmeland.
Arbeidssted: Lærling, Tango.

Coach: Even Sørum, 25 år, oppvokst i Valdres.
Arbeidssted: Sous-chef, Centropa.


Team Mymint

Kandidat: Siriyaporn Rithisirikrerg, 24 år, vokst opp på Strønstad i Vesterålen.
Arbeidssted: Kokk, Thon hotel Lofoten/Svolvær.

Commis: Mats Eriksen Holmsen, 19 år, fra Eidsvoll verk
Arbeidssted: Kokkelærling, Michaels Oslo

Coach: Tore Stalsberg, 36 år. Født og oppvokst i Åsmarka, bor i Haugesund.
Arbeidssted: Kreativ sjef, Level Mathuset.


Team Hornslien

 Kandidat: John Sebastian Hornslien, 24 år, fra Oslo.
Arbeidssted: Kokk, Hotel Bristol.

Commis: Hanna Korvald, 19 år.
Arbeidssted: Kokkelærling, Spiseriet.

Coach: Niklas Johnsen, 31 år, født i Sverige, bor i Oslo.
Arbeidssted: Kjøkkensjef, Hotel Bristol.


Foto:
Team Sundseth: Even Blomsnes Solheim
Team PHS: Marcus Fuglestad
Team Mymint: Haakon Nordvik
Team Hornslien: Marcel Leliënhof