– Oppgaven er en god utfordring på dette nivået

//– Oppgaven er en god utfordring på dette nivået

I januar i år døde Paul Bocuse og etterlot seg konkurransen Bocuse d’Or, som han i sin tid etablerte med sine kokkevenner, som en ekstraordinær arv.

Kommentar av Régis Marcon, President i Den internasjonale organisasjonskomiteen Bocuse d’Or, Lyon, Frankrike.

I 2019-utgaven av konkurransen ønsker vi å hedre denne arven ved å videreføre eventyret, og samtidig understreke de mange budskap han ga oss kokker gjennom sitt virke. Det er spesielt ett budskap jeg finner relevant i forbindelse med årets oppgave: En rett er alltid bedre når råvarene som er brukt til å skape den, er gjenkjennelige.

Denne gangen har vi valgt helstekt kalvekam stekt på benet som hovedråvare til fatoppgaven. På tross av det svært tradisjonelle utgangspunktet, ønsker vi å inspirere til nye teknikker, innovasjon, design, karakteristiske smaker og et fritt tema kandidaten selv utvikler basert på sin erfaring, kunnskap og personlighet som kokk.

Oppgaven er fascinerende: Presenter en klassisk rett på en moderne måte, men som også er i tråd med vår tidsånd. Overrask oss!

For å opprettholde konkurransen i Paul Bocuses ånd, oppfordrer vi også hvert land til å fremme sitt nasjonale kjøkken gjennom en råvare, et produkt, en tradisjon eller en tilberedningsmetode. Dette bidrar til å øke spenningen når fat fra alle verdenshjørner presenteres under verdensfinalen i Lyon i januar.

Servering er viktig, og hvilke valg som gjøres i presentasjonen vil bli vektlagt.

Bocuse d’Or: Tradisjon og modernitet.

Lykke til!

Régis Marcon

Les mer om oppgaven her. 

2018-09-19T15:33:03+00:00 september 19th, 2018|