Destinasjoner og gastronomi

//Destinasjoner og gastronomi

Oscarsborg Festning: Nye kjøkken!

Oscarsborg legger en ny langsiktig ambisjon for sitt mattilbud. Dette samarbeidet støttes av Innovasjon Norges omstillingsmidler for reiselivsutvikling i kjølvannet av Covid-19, og skal bidra til at Oscarsborg Festning spisser sin matprofil som destinasjon i Oslofjorden. Prosjektet inkluderer oppgradering av kjøkkenfasiliteter, inkludert ett treningskjøkken som konkurransekokker vil kunne bruke til egen forberedelse til konkurranser som Årets kokk og Bocuse d’Or.

– Med sin plassering i Hovedfortet blir dette konkurransekjøkkenet vinnergastronomien verdig. Vi ønsker å tilby dette som et håndslag til landets hardt konkurrerende kokker, sier Tony Eide, administrerende direktør i Festningshotellene, som Oscarsborg Festning er del av. 

Festningen og øya er med sin helt unike historie og beliggenhet en naturlig destinasjon, både for dagsturer og opphold. Stiftelsen Norsk Gastronomi ønsker å delta i arbeid for en bedre nasjonal måltidsturisme.

– Matopplevelser blir stadig viktigere for reisende. Vi vil når Oscarsborg etter hvert rigges med nye kjøkken, organisasjon og ambisjoner bidra med kompetanseutvikling i tråd med ‘Mat som forteller’-metodikken vår. De står på trappene til en travel sommersesong, og samarbeidet vil tilta utover høsten 2022, sier Arne Sørvig, daglig leder i Stiftelsen Norsk Gastronomi.

2022-02-18T16:11:33+01:00 januar 28th, 2022|