Har du spørsmål om Årets Kokk og Årets unge kokk 2023? Her finner du en del praktisk informasjon om arrangementet.

Hvor og når vil konkurransen finne sted?
Mandag 18. september går Årets kokk og Årets unge kokk 2023 av stabelen i Stavanger, nærmere bestemt i Stavanger Konserthus.

Adresse: Stavanger Konserthus, Sandvigå 1, 4007 Stavanger.

Jeg kommer til Stavanger før konkurransen, er det noen aktiviteter jeg kan bli med på?
FULLBOOKET! 
Søndag 17. september inviterer kokkemiljøet i Stavanger sammen med Gladmat og Stavanger Kommune til grilling og omvisning på Brimse gård, og alle kokker er invitert! Vi drar ut med båt til den idylliske øya Brimse, for å besøke Frode Ljosdals unike gård. Her vil Frode ta oss med på omvisning, og underveis blir det smaker av lokal mat og drikke.

Dette arrangementet er nå fullbooket, men kl. 21.30 er det Get together på Fish & Cow (ingen påmelding til Fish&Cow).

Jeg kan ikke komme til Stavanger, vil konkurransen bli streamet som tidligere?
Ja, konkurransen streames i sin helhet gjennom Nordic Food Life.

Det blir studio med ekspertkommentatorer og programledere. Forvent en helhetlig sending, fra morgen til kveld, med spennende gjester fra dommerpanelet, kandidater og andre spennende personligheter.

Hvor finner jeg mer informasjon om billettsalg og hvor kan jeg kjøpe min billett?
Selve arrangementet i Stavanger Konserthus er gratis, og du vil ikke trenge billett dit. Her gjelder første person til mølla-prinsippet. På tribunen i Zetlitz-salen er det god plass.

Er det mulig å reservere plass på tribunen?
Nei, det er dessverre ikke mulig å reservere plass. Her gjelder første person til mølla-prinsippet. Husk at dette er et populært arrangement, og at lokalene vil fylles fort i perioden før maten serveres.

I konserthuset vil det også bli satt opp TV-skjermer, slik at du kan følge konkurransen i sin helhet, også utenfor tribunen, i fellesområdene i Konserthuset.

Det vil også være mulig å stå på nedre plan, hvor kjøkkenene er, tidlig i konkurransen.

Vil det bli servert mat og drikke på arenaen?
Ja, det vil være åpen bar med drikke og snacks. I tillegg vil matprodusenter fra Rogaland servere smakebiter fra tre matstasjoner. Blir du tørst eller sulten, finner du Restaurant Spiseriet på grunnplan.

Her kan du bestille bord.

Er det toaletter i nærheten av tribunen?
Ja, det er toaletter kort vei fra tribunen.

Det vil være to konkurranser, Årets unge kokk og Årets kokk 2023. Hvordan vil konkurransedagen se ut?
07.00:
 Dørene til Stavanger Konserthus åpner.

07.00: Konkurransestart Årets unge kokk

Kandidat i kjøkken nr. 1 starter, deretter følger de øvrige tre kandidatene i henhold til trukket kjøkkenrekkefølge hvert 10. minutt.

10.00: Start dømming av tema #1

11.00: Start dømming av tema #2

Ca. 11.40: Årets unge kokk ferdig

12.30: Bedømming av Årets ganefryd fra innsendelsesoppgavene. Her konkurrerer alle kandidater i begge konkurranser om samme tittel: Årets ganefryd. Kåringen skjer senere på kvelden.

14.00: Konkurransestart Årets kokk 2023

Kandidat i kjøkken nr. 1 starter, deretter følger de øvrige fire kandidatene i henhold til trukket kjøkkenrekkefølge hvert 10. minutt.

19.00: Presentasjon av tema #1 – Tallerkenrettene

19.45: Presentasjon av tema #2 – Fatretten

Ca. 20.35: Årets kokk ferdig

Ca. 21.30: Seremoni og premieutdeling. Tidspunkt avhenger av poengtelling når dømming er ferdig.

22.00 – 02.00: Årets Kokkefest (les mer lengre ned).

Lengre ned finner du tidsplaner for begge konkurranser.

Vil det være en middag man kan delta på etter konkurransen som tidligere år?
Nei, det er ikke lagt opp til felles middag. Men det er plenty av spisemuligheter i Konserthuset og i byen. Det legges opp til at det kan kjøpes noe snacks i Manesjen (på Sirkus Renaa).

Blir det etterfest?
Stiftelsen Norsk Gastronomi og Sirkus Renaa inviterer til etterfest i det legendariske lokalene Sirkus Renaa – Manesjen. Vi fikser transport fra Konsethuset og samarbeidspartner Anora tar med seg noen av sine beste coctail-bartendere. Denne festen vil du garantert ikke gå glipp av!

Tid: Fra klokken 22.00
Sted: Manesjen, Sirkus Renaa, Lagårsveien 61.
CC: Gratis

Når skal de ulike kandidatene konkurrere?
Informasjon om dette vil bli lagt ut når kjøkkenrekkefølgen er trukket.

Hvilke titler og priser skal deles ut under seremonien?

ÅRETS UNGE KOKK 2023

  • Beste commis
  • Sølv og Årets unge kokk (Premie: Plass i heatet til Årets kokk 2025).

ÅRETS KOKK 2023

  • Beste commis
  • Beste geografiske identitet
  • Bærekraftsprisen | «Matsvinnprisen»
  • Bronsevinner
  • Sølvvinner
  • ÅRETS KOKK 2023 (Norges kandidat til Bocuse d’Or 2025)

ÅRETS GANEFRYD 2023


Klikk på bildet under for tidsskjema: 

For pressehenvendelser og akkreditering, kontakt Kjersti Vikør i Kulturmeglerne: kjersti.vikor@kulturmeglerne.no