22. og 23. januar arrangeres Bocuse d´Or i Lyon. Følg Filip August Bendi og Team Norway via vår stream hos Nordic Food Live. Som i Budapest, vil vi sende ned en egen videojournalist, slik at du som seer kommer enda tettere på det som skjer på Filips konkurransekjøkken. Sendingene vil bli kommentert av Harald Osa, Tom Victor Gausdal og Jimmy Øien.

Stream konkurransen gratis her.

Sendingene med kommentatorstudio ledes av Harald Osa, Bocuse-kokk Tom Victor Gausdal og Jimmy Øien. Programlederne er valgt på bakgrunn av erfaring med konkurransen og evne til å formidle opplevelsen på skjermen.

– Dette er et skikkelig superteam av dyktige fagpersoner, som kjenner intensiteten og kravene som ligger på kandidatene og teamene når de står i det. De vil garantert bidra med både faglig påfyll, gode historier, skarpe observasjoner og analyser fra konkurransearenaen og forberedelsene, sier Arne Sørvig, daglig leder i Stiftelsen Norsk Gastronomi.

Kandidat Filip August Bendi og Team Norway, konkurrerer på konkurransens første dag i kjøkken #1. Teamet starter kl. 08.00, og fem timer senere serveres tallerkenretten, før fatet og fatretten serveres fra konkurransekjøkkenet 35 minutter senere. Sverige, Sveits og England skal også til pers på konkurransens første dag.

Tar med egen filmfotograf til Lyon 
De siste årene har Stiftelsen Norsk Gastronomi med stor suksess prioritert å produsere sin egen studiosending fra konkurransene. Under Europamesterskapet i Budapest, hvor Team Norway sikret seg bronse, sendte Stiftelsen Norsk Gastronomi ned en egen filmfotograf for å komme enda tettere på Filip. Det gjør de også denne gang.

– Vi ønsker å formidle det omfattende arbeidet som ligger bak på en engasjerende og tydelig måte, og det å ta med en egen filmfotograf ned er et ledd i dette. Publikum som følger med på skjerm, vil komme enda tettere på og kanskje kunne kjenne litt på både presset og stemningen som det norske teamet presterer i, sier Arne Sørvig.

Filmfotografen livesender parallelt med livestreamen fra Lyon, og med våre superkommentatorer som sitter i BAMA sine lokaler på Kalbakken i Oslo, skal alt ligge til rette for en meget spennende sending og dekning av konkurransen.

Nordic Food Live er partner med Stiftelsen Norsk Gastronomi, og sendingen kan ses her via Nordic Food Live. 

Erfarne fagformidlere i studio 
Harald Osa leder sendingene i studio begge dagene. Han var coach for Gunnar Hvarnes, da han vant bronsen i verdensfinalen i Lyon i 2011. Osa har jobbet som kokk internasjonalt, var på kokkelandslaget i 12 år og var med å starte opp Gastronomisk Institutt i Stavanger i 1990, som han deretter ledet i mange år. I dag jobber han med innovasjon i Bama Gruppen.

Dag 1, 22. januar, deler Osa studio med Tom Victor Gausdal. Tom Victor var leder i Akademiet fra 2019 – 2021, og president for det norske teamet i den samme perioden. I årene 2020 og 2021, var han faglig leder. Han tok sølv i Bocuse d’Or i 2005, var commis på Odd Ivar Solvolds bronselag i Bocuse d’Or 1997, og var på Kokkelandslaget da de vant VM-gull i 2006. Han er medeier i restaurantgruppen Eik Servering, har gitt ut flere kokebøker og er kjent fra TV-programmer som Top Chef, Masterchef, Kokkenes kamp og Til bords med fienden.

På konkurransedag nummer to, er det Jimmy Øien som er i studio sammen med Harald Osa. Jimmy var commis for Ørjan Johannessen, og sammen vant de Årets kokk 2013, bronse i Europafinalen i Stockholm i 2014, og gull i verdensfinalen i Bocuse d’Or i Lyon i 2015. Læretid ved Restaurant Smak i Sandefjord, samt et «stagerie» (læreopphold) på Regis et Jacqués Marcon*** i Saint-Bonnet Le Froid, utenfor Lyon. Han har vært kokk på Palace Grill og Nedre Foss Gård, og er i dag en av hovedpersonene bak Restaurant Rest i Oslo, som i fjor mottok grønn stjerne, for sitt spesielle fokus på bærekraft, i Guide Michelin.

Viktige tidspunker

Dag 1: Sendestart søndag 22. januar
Kl. 08.00 (med kommentatorer, Harald Osa og Tom Victor Gausdal fra kl. 11.00).

Dag 2: Sendestart mandag 23. januar
Kl. 08.00 (med kommentatorer, Harald Osa og Jimmy Øien, fra kl. 12.00).

Filip August Bendi konkurrerer på dag 1

Filip starter konkurransen: Kl. 08.00
Levering tallerkenrett: Kl. 12.55
Levering fat: Kl. 13.30

Premieseremonien går av stabelen etter andre konkurransedag, cirka kl. 17.45