Er du vår neste kandidat til Bocuse d’Or 2019?
Bocuse d’Or Norge søker kandidater til Årets kokk. Vinneren av konkurransen blir Norges representant til Bocuse d’Or Europe 2018 og verdensfinalen i Lyon i 2019.
Årets kokk-konkurransen arrangeres i Mathallen i Oslo 12. september 2017. Søkere må sende inn tre personlige oppskrifter, samt en beskrivelse av sine faglige ambisjoner både som kokk og som Årets kokk-kandidat. Søknadene vurderes av Bocuse d’Or Norge Akademiet som består av alle de norske kokkene som har konkurrert i Lyon siden 1987 frem til og med 2017.
– Vi gleder oss veldig til å starte arbeidet med å velge ut kandidatene til Årets kokk 2017. Det er mange flinke kokker der ute som vi håper at har lyst til å bli Norges neste Bocuse d’Or-kandidat, sier fagansvarlig Gunnar Hvarnes, som tok bronse i verdensfinalen i 2011 og sølv i Europafinalen i 2010, og som nå er coach for Team Norway 2017.
Oppskriftene skal være en ganefryd med tørrfisk fra Lofoten, en hovedrett «surf and turf» med Lerstangkylling fra den norske produsenten Gårdsand, kombinert med enten norsk sjøkreps, kaldtvannsreker eller kongekrabbe, samt en smårett med beter fra Hasle Gård.
– Oppskriftene og beskrivelsene er en fin måte å bli bedre kjent med søkerne, hvordan de presenterer seg selv og hva som er deres matfilosofi, forklarer Hvarnes.
Årets Kokk 2017 – Innsendelsesoppgave og obligatorisk mal for søkere finner du her.
Her kan du lese mer om råvarene:
Ganefryd – Tørrfisk
Norske Beter
Lerstangkylling
Sjømat
Søkerne må også være norske statsborgere, ha bestått fagbrev som kokk og være tilknyttet et hotell- eller restaurantkjøkken.
– Det er alltid spennende å følge med på søknadene som kommer inn. I år håper vi også å ha noen kvinner blant kandidatene. Det er svært mange dyktige kvinnelige kokker i Norge og jeg skulle gjerne ha sett at noen av disse søker om å bli Årets kokk 2017, sier Arne Sørvig, daglig leder i Bocuse d’Or Norge.
Søknadsfristen er 31. januar 2017, og 20. mars offentliggjøres kandidatene som blir med videre i prosessen «Veien til Årets kokk 2017».
Foto: Linda Wiken (øverst) og Impulsfoto