Dette serverte Årets kokk-kandidat Runa A. Kvendseth under konkurransen.

Trio av Sterling Kveite

Gin-gravet kveite
Einebær, sitrus & pepper
Flatøstersremulade
Buljong på grønn tomat fra Brimse
Blomkarse

*

Kveite “komle”
Fylt med en frikassé på kveitekjake, blåskjell & purreløk fra Hommersåk.
Skum av blåskjellvelouté

*

Smørposjert kveite
Gylden brioche

*

Historisk agurk Guren gartneri
Myk pute med eggekrem & jalapeño

*

Rosett
Eple fra Hardanger, dill & fennikel

*

Rug, nordisk wasabi & yoghurt

*

Smørsaus med smak av karamelliserte kveitebein

Norsk Rødt Fe fra Rogaland

Flat iron confit “Varhaug”
Kappe på høyrygg & traktkantarell

*

Double Pithivier feuilleté parfumé au vin de Madère
Kantarell & selleri

*

Myk & sprø Gydas jordeple fra Hommersåk med smak av beinmarg
Løk og plommemarmelade fra Brimse

*

Burgunderkål fra Lier mariné à l’aquavit Opland Edel 2010
Saltbakt rødbete & karamellisert høyrygg

*

Knutekål & høstens eple

*

Frikassé av norske rotgrønnsaker
Seterrømme & eplemynte

*

Sauce Bordelaise au poivre kampote

 

Foto: Tom Haga