ÅUK19: Celine Ekholt

//ÅUK19: Celine Ekholt

Å være kreativ og å lage godt mat av lokale, økologiske produkter, er blant grunnene til at Celine Ekholt (20) trives som kokk. Årets unge kokk er hennes første kokkekonkurranse. 

At jeg ikke har erfaring fra tidlig kokkekonkurranser, og dermed ikke er begrenset av tidligere feilgrep, ser jeg på som en mulighet. De andre kandidatene er dyktige kokker som legger lista høyt, det motiverer meg og jeg ønsker å levere på samme nivå.

 Celine er den yngste kandidaten i Årets unge kokk. Til daglig jobber hun som chef de partie på Kontrast i Oslo. Før det var hun lærling på Tango.

– Jeg vil bli Årets unge kokk fordi jeg har stor tro på dette yrket og hva det står for. Konkurransen vil bidra til å gi faget mitt god oppmerksomhet. Jeg har også stor tro på oss kvinnelige kokker, og med forbilder som Heidi Bjerkan, som både står på og står for det hun sier, tennes en gnist i meg til å pushe hardere og til å utfordre meg selv.

Ekholt ble kokk fordi det er et yrke hvor hun får brukt sin kreativitet, og fordi det er et fag hun kan utvikle seg videre i. Siden hun var liten har hun vært interessert i mat, og i hvordan god mat lages på best mulig måte.

Jeg har stor tro på at råvarene man bruker, hvordan man bruker dem og hvor de kommer fra, har mye å si for det ferdige produktet, og for miljøet rundt en. Å kunne bruke lokale og økologiske produkter, som blir produsert av dyktige fagfolk, er både gøy og viktig, og en av grunnene til at jeg startet på Kontrast. Min matfilosofi er å lage god mat som er av høy kvalitet.

Effektivt og strukturert er stikkord for hvordan Celine og teamet hennes skal forberede seg til konkurransen og oppgaven.

Begge hovedråvarene var overraskende, spesielt jordskokken, men jeg tror det blir en spennende prosess å løse denne oppgaven. Personlig er jeg veldig glad i både jordskokk og laks, så jeg ble ikke skuffet.

Foto: Tom Haga

2019-08-05T16:40:06+00:00 august 5th, 2019|