Blir det pallplass på Team Norway i Bocuse d’Or Europe i år? 

23. og 24. mars arrangeres Europafinalen i Budapest. Følg Filip August Bendi og laget hans på Nordic Food Live. Sendingen kommenteres av innsiktsfulle kommentatorer, og det sendes en egen videojournalist til Budapest, slik at seeren kommer enda tettere på.

Her kan du streame konkurransen i Budapest.

Sendingene med kommentatorstudio ledes av Harald Osa, Bocuse-kokk Tom Victor Gausdal og gullcommisen fra 2015, Rest-sjef Jimmy Øien. Programlederne er valgt på bakgrunn av erfaring med konkurransen og evne til å formidle opplevelsen på skjermen. 

– Dette er et skikkelig superteam av dyktige fagpersoner, som kjenner intensiteten og kravene som ligger på kandidatene og teamene når de står i det. De vil garantert bidra med både faglig påfyll, gode historier, skarpe observasjoner og analyser fra konkurransearenaen og forberedelsene, sier Arne Sørvig, daglig leder i Stiftelsen Norsk Gastronomi. 

Kandidat Filip August Bendi og hans Team Norway, konkurrerer på konkurransens andre dag i kjøkken nummer syv. Teamet starter kl. 09:40, og fem timer senere serveres tallerkenretten, før fatet og fatretten serveres fra konkurransekjøkkenet 35 minutter senere. Men allerede på dag en treffer vi sterke konkurrentland som Frankrike, Danmark, Island og Sveits.

Tar med egen filmfotograf til Budapest 
De siste årene har Stiftelsen Norsk Gastronomi med stor suksess prioritert å produsere sin egen studiosending fra konkurransene. I år utvides dette og for første gang sender de med en egen filmfotograf som skal følge Team Norway’s innsats på konkurransekjøkkenet. 

– På en engasjerende og tydelig måte, ønsker vi å formidle det omfattende arbeidet som ligger bak. Presset og stemningen som våre norske helter skal prestere i, i disse ekstreme konkurransene. Derfor prioriterer vi i år å ta med en egen videojournalist, som livesender parallelt med livestreamen fra Budapest. Disse to streamene settes sammen til et spennende program våre superkommentatorer kommenterer på, så det er bare å glede seg, sier Sørvig.

Nordic Food Live er partner med Stiftelsen Norsk Gastronomi, og sendingen kan ses her via Nordic Food Live. Abonnementsinntekter tilfaller Stiftelsen og Team Norway. 

Erfarne fagformidlere i studio 
Harald Osa leder sendingene i studio begge dagene. Han var coach for Gunnar Hvarnes da han vant bronsen i verdensfinalen i Lyon i 2011. Han har blant annet jobbet som kokk internasjonalt, var på kokkelandslaget i 12 år og var med å starte opp Gastronomisk Institutt i Stavanger i 1990, som han deretter ledet i mange år. I dag jobber han med innovasjon i Bama Gruppen.

Onsdag 23. mars deler Osa studio med Tom Victor Gausdal. Tom Victor er faglig leder i det norske Bocuse-akademiet, og var Norges dommer i 2020 og 2021 som president for Team Norway. Han tok sølv i Bocuse d’Or i 2005, var Odd Ivar Solvolds commis i 1997, og var på Kokkelandslaget da de vant VM-gull i 2006. Han er medeier i restaurantgruppen Lava Oslo, har gitt ut flere kokebøker og er kjent fra TV-programmer som Top Chef, Masterchef, Kokkenes kamp og Til bords med fienden.  

Torsdag 24. mars er det Jimmy Øien som er i studio sammen med Harald Osa. Jimmy var commis for Ørjan Johannessen, og sammen vant de Årets kokk 2013, bronse i Europafinalen i Stockholm i 2014, og gull i verdensfinalen i Bocuse d’Or i Lyon i 2015. Læretid ved Restaurant Smak i Sandefjord, samt et «stagerie» (læreopphold) på Regis et Jacqués Marcon*** i Saint-Bonnet Le Froid, utenfor Lyon. Han har vært kokk på Palace Grill og Nedre Foss Gård, og er i dag en av hovedpersonene bak Restaurant Rest i Oslo.

Her kan du streame konkurransen: Nordic Food Live.

Sendestart onsdag 23. mars:
Kl. 08.30 (med kommentatorer, Harald Osa og Tom Victor Gausdal, fra kl. 12.30).

Sendestart torsdag 24. mars:
Kl. 08.30 (med kommentatorer, Harald Osa og Jimmy Øien, fra kl. 12.00).

Filip August Bendi konkurrerer på dag 2. 

Filip starter konkurransen: Kl. 09.40
Levering tallerkenrett: Kl. 14.40 
Levering fat: Kl. 15.15
Premieseremoni: Kl. 18.00