Geir Magnus Svae (42) er konsernkjøkkensjef hos Bølgen og Moi i Oslo. Han regnes blant Norges fremste fagpersoner i kokkefaget. Som manager for juniorkokkelandslaget fra 2008 til 2012, vant han både sølv i VM i 2010 og sølv i OL i Erfurt 2012. Samme året vant han også den prestisjetunge finalen i WACS Global Chef i Sør Korea. Året etter han ble kåret til Årets Kjøkkensjef i Norge.

– Jeg er leken, engasjert og liker å overraske. Jeg tenker utenfor boksen, og forsøker å ta opp det beste fra nye trender. Smaksmessig er jeg opptatt av det naturlige, og å fremheve råvarenes egensmak.

Geir vokste opp på et familiehotell i Vestfolds skoger, med moren og storesøsteren som de første kokkeforbildene. Stedet var på en relativt øde plass, så veien til grytene ble veldig kort. Noen spesiell kokkestil er han ikke så opphengt i, men han liker variasjon og lager mat med hjerte og sjel. Selv hevder han at hans store styrker er smak og det å jobbe under press. Geir Magnus Svae er også utdannet diplomkokk fra Gastronomisk Institutt.

Ikke bare har han vunnet flere konkurranser, Geir er også en av få i Norge med internasjonalt dommerkurs for WACS, både nasjonalt, nordisk og internasjonalt. Svae har dømt flere kokkekonkurranser tidligere som meddommer og hoveddommer.

Drømmen om å delta i Bocuse d´Or har vært der lenge og målet er klart.

– Jeg har hatt en drøm om Bocuse d’Or siden jeg begynte som lærling i 1992, og jeg tenker det er nå eller aldri. Til tross for min alder har jeg aldri sluttet å utvikle meg, og er jeg supermotivert for å konkurrere. Målet er å bli tidenes eldste Bocuse d’Or vinner i 2019.

Foto: Plakat – Truls Melbye, portrett – Fredrik Ringe