Rasmus Johnsen Skoglund (27) jobber som mat- og menyansvarlig for AMJ management i Bodø. Bodøværingen bor for tiden i Stavanger, og har en stor lidenskap for nytenking og ”glemte” råvarer. Selv om det meste av hans konkurranseerfaring er fra mindre arenaer, holder han seg alltid oppdatert på alt som skjer i konkurranser i både Norge og internasjonalt. Han kan smykke seg med førsteplasser i Lærlingecup for Salten og omegn i både 2007 og 2008, og i 2009 vant han sølv i Norgescup. I 2012 fikk han førsteplass i konkurransen Arktisk kokk.

– Bocuse d´Or er den mest personlige måten å konkurrere på. Der er det matstil, identitet og personlighet som teller. Man får muligheten til å representere landet på sin egen måte. Det trigger meg.

Rasmus var lærling ved Restaurant Svendgårds i Bodø, hvor han også frem til 2010 jobbet som kokk. Svendgårds ble i sin tid etablert av Trond Svendgård, som var Charles Tjessems gull-commis i 2003. De inspirerende historiene om bragden lå i veggene der. Etter læretiden dro han til Stavanger og har der bl.a. jobbet som soussjef ved NB Sørensen Annen Etage og som kjøkkensjef ved Fish & Cow. Sommeren 2016 åpnet han pop up-restauranten Turisthytta 2016 i Bodø.

– Jeg lager ærlig mat, og har fokus på at råvarene skal være gjenkjennelige. Jeg liker godt å bruke lokale råvarer, men har gjennom nesten et år med reising i Asia og Sør-Amerika både blitt glad i og formet av maten som lages der. Jeg elsker å utfordre meg selv til å benytte disse med mer lokale smaker og råvarer.

Foto: Plakat og portrett av Fredrik Ringe