Konkurransens første dag er i gang!

//Konkurransens første dag er i gang!

Konkurransens første dag er i gang. Team Norway er vel på plass.

Koronatester før avreise og strenge smitteverntiltak. Mye er annerledes når årets Bocuse d’Or Europa arrangeres i dag og i morgen, men kandidat Christian André Pettersen, coach Gunnar Hvarnes og commis Even Strandbråten Sørum, er på plass i Tallinn og gleder seg til å innta konkurransekjøkkenet i morgen.

Her kan du se konkurransen. 

–  Vi er glade for å være på plass i Tallinn, og for at alt har gått bra i forberedelsene, til tross for koronasituasjonen og all uforutsigbarhet den medførte. Det er en stor fordel at teamet er så erfarent og trygge på hverandre, og vi gleder oss virkelig til å konkurrere her i morgen, forteller coach Gunnar Hvarnes.

Det er syvende gang Bocuse d’Or Europe arrangeres, og Norge har stått på pallen hver gang. Å komme på pallen er målet også denne gangen.

–  Det er annerledes i år. Vanligvis reiser vi ned i god tid og trener lokalt med siste gjennomkjøring og smakinger, men det fikk vi ikke gjort i år. Det er bare de aller siste nødvendige forberedelsene som gjøres i Tallinn. I dag står en gjeng og forbereder det siste til i morgen, mens jeg og kjerneteamet tilbringer store deler av dagen på konkurransearenaen. Fordelen med å konkurrere den andre dagen, er at vi kan se hvordan all logistikk og bedømming skjer, om det er andre løsninger enn vanlig i konkurransene når de går i Lyon. Ulempen med å konkurrere dag to er ventingen, og selvsagt at du får se hva andre gode land presterer før du selv går på. Vi er uansett så klare som det går an å bli, tilføyer Christian André Pettersen.

Christian André Pettersen og Team Norway konkurrer fredag 16. oktober i kjøkken nummer åtte. De starter konkurransen kl. 08.40, tallerkenretten leveres 13.40, og kl. 14.15 presenteres fatet. Prisseremonien finner sted fredag, kl. 16:00, og da vet vi hvordan det gikk med Norge denne gangen.

Bocuse d’Or Europe er flyttet to ganger og når Europafinalen nå gjennomføres, er det med strenge smitteverntiltak og uten publikum på tribunen. Under konkurransen vil bare konkurransedeltakerne og deres støtteteam være tilstede på arenaen. Team Norway måtte testes for korona før avreise og ved ankomst på flyplassen i Tallinn. Heldigvis var testresultatene negative, ellers ville teamet ha blitt nektet å delta. Teamet må også bruke munnbind hele tiden, og det er bare kandidaten og commisen som slipper munnbind mens de konkurrerer.

Foto: Jonas Haarr Friestad

2020-10-15T09:50:44+02:00 oktober 15th, 2020|