Europeisk konkurranse, norske kommentatorer

Vår kandidat Håvard Werkland, commis Grunde Gillund og coach Christopher W. Davidsen konkurrerer på hjemmebane i Trondheim Spektrum 19. og 20. mars! De som ikke får reist til Trondheim kan heldigvis følge det hele på livestream via Nordic Food Life. I kommentatorstudio sitter to svært kompetente eksperter, Reneé Fagerhøi og Harald Osa, som analyserer og formidler det vi ser på skjermen underveis. De vil også ha gjester i studio, og Nordic Food Life har egen videofotograf som kun følger Håvards kjøkken på første dag, og utvalgte kjøkken på dag 2. Slik sikres seeren å komme enda tettere på konkurransen og Team Norways innsats.

Her kan du streame konkurransen fra Trondheim Spektrum.

– Vi er veldig glade for at vi har fått med oss superduoen Harald Osa og Reneé Fagerhøi til å lose oss gjennom vår Bocuse d´Or Europe-sending. De er gode formidlere som begge kjenner godt til intensiteten og kravene i Bocuse d’Or, og hva det er kandidaten og teamet står i, når de skal levere sin beste dag på 5 timer og 30 minutter inne på konkurransekjøkkenet. De som ikke rekker personlig oppmøte på tribunen i Trondheim er altså i de beste hender, smiler Arne Sørvig, daglig leder i Stiftelsen Norsk Gastronomi. 

Rogalendingen Osa og trønderen Fagerhøi vil sørge for faglig påfyll, observasjoner, analyser og gode historier fra kommentatorstudioet begge konkurransedager. Dag to, etter at siste kjøkken har levert sitt fat, vil det bli nedtelling til premieseremonien.

– Seerne kan også forvente et gjensyn med våre kjære Bocuse-kokker, som har deltatt i konkurransen tidligere, og vi håper selvsagt at vi kan få noen ord med Håvard og teamet! Det blir tilbakeblikk og noe mimring, men vi er først og fremst der og da i Europafinalen 2024, med et blikk også fremover, sier Arne Sørvig om sendingen.

Egen filmfotograf dekker det norske og de nordiske lagene
Stiftelsen Norsk Gastronomi har de siste ti årene produsert egne live-sendinger fra Bocuse d´Or-konkurransene. Under Europafinalen i Budapest i 2022, valgte stiftelsen for første gang å sende en egen filmfotograf, for å komme enda tettere på det norske laget, og sikre at seere der hjemme nesten gis følelsen av å være fysisk tilstede. Også i år vil det være en egen filmfotograf på plass.

– Vi jobber for at seerne kommer så tett på Håvard Werklands kjøkken som mulig. Det er svært mye arbeid som er lagt ned, masser av smarte, gode løsninger, og det er nå det gjelder. Vi ønsker å formidle på en måte som gjør at de nesten kan kjenne på presset og stemningen som Håvard og teamet presterer i, forteller Sørvig.

Først, men sist
Kandidat Håvard Werkland og det norske teamet, skal til pers på konkurransens første dag, sammen med land som Island, Frankrike og Danmark. De skal konkurrere som kjøkken #10, og vil starte konkurransen kl. 10.30, før de serverer sin tallerkenrett 15.25 og sitt fat kl. 16.00.

Begge dager kan du streame konkurransen fra kl. 09.00, og fra kl. 12.30 med våre ekspertkommentatorer i studio. Premieseremonien går av stabelen etter andre konkurransedag, kl. 18.00.

Nordic Food Life er stream-partner med Stiftelsen Norsk Gastronomi, og sendingen kan ses her via Nordic Food Life.

Om Reneé Fagerhøi og Harald Osa
Kokken Renee Fagerhøi var plutselig på alles lepper etter å ha gått til topps i konkurransen Top Chef i 2016, men i bransjen var hun allerede den gangen et gryende talent, etter at hun i 2013, som første kvinnelige kokk siden Kari Innerås sølv i 2006, tok medalje i NM i Kokkekunst. Hun startet sin kokkekarriere på Britannia Hotell, før hun ble kokk hos Kontrast catering og etter hvert ble kjøkkensjef på Kalas & Canasta. I 2017 åpnet hun sin egen restaurant, Bula Neobistro, og med det har hun bidratt til å sette Trondheim på spisekartet. Fagerhøi har tidligere vært dommer under Årets unge kokk, og i 2019 var hun coach for Team Svendsen da de vant gull i samme konkurranse.

Kokken Harald Osa var coach for Gunnar Hvarnes da han vant bronse i verdensfinalen i Lyon i 2011. Osa var også første leder av Gastronomisk Institutt i Stavanger, har holdt fremtredende kjøkkensjef-posisjoner, og jobber for tiden med forskning og innovasjon i Bama Gruppen, med særskilt oppmerksomhet på å fremme norske råvarer og bønder.

Osa har flere ganger vært ekspertkommentator under våre stream-sendinger i forbindelse med Årets kokk og Bocuse d´Or.


Foto: 

Reneé Fagerhøi, foto av Cathrine Dillner Hagen
Harald Osa, foto av Nordic Food Life/Oclin