Dykkerkokken fra Trondheim

//Dykkerkokken fra Trondheim

Kandidat på kjøkken nr. 1 i Årets kokk 2015

 

Adrian Løvold (28) er  kjøkkensjef ved Storfosna Gods, en herregård på øya Storfosen på Ørlandet på Trøndelagskysten. Der får han levd ut to av sine sterke livslange interesser, matlaging og dykking. Få kokker i Trøndelag har hatt større nærkontakt med de marine råvarene i sitt naturlige element enn Adrian, derav kallenavnet Dykkerkokken.

Kandidat i kjøkken nr. 1 under Årets Kokk 2015: Adrian Løvold. Foto: impulsfoto.no

Han har en variert bakgrunn fra ulike roller ved en rekke kjøkken. Lærlingetiden tilbrakte Adrian i Sandefjord i 2005-06 hos Bocusekokk Odd Ivar Solvold ved Mathuset Solvold, og deretter jobbet som kokk, sous-sjef og kjøkkensjef hos Sveriges Bocusekokk Mathias Dahlgren (gull i 1997) på Mathias Dahlgren Matsalen i Stockholm. Etter ett år ved Bagatelle i Oslo, har Dykkerkokken også reist og lært av de store ute i verden, med blant annet stagiereopphold ved  The French Laundry i Napa Valley (USA) og Geranium i København.  Han er i dag medeier og konseptansvarlig ved Sabrura Lade, Sabrura Solsiden, Sabrura Byhaven og Sabrura Sirkus i Trondheim, og driver i tillegg sitt eget konsulent og cateringfirma.

Gjort det før

Løvold deltok i Årets kokk 2013, og tok en hederlig 2. plass bak Bocusekokk Ørjan Johannessen. Gjennom plasseringen vant også Adrian Ørjans tillitt og ble rekruttert med i Team Ørjan både til forberedelser og gjennomføring av Europafinalen Bocuse d’Or Europa 2014 i Stockholm (bronse) og verdensfinalen Bocuse d’Or 2015, som endte med gull. Adrian var også Bocusekokk Geir Skeie’s commis* da han vant gull i verdensfinalen i Bocuse dOr i 2009.

«Jeg har aldri vært så glad som jeg var den siste uken i Januar 2009. Følelsen av å få være med på vinnerlaget til Geir Skeie kan ikke beskrives, noe jeg aldri har kjent på før eller siden» sier Adrian, og fortsetter:  «Jeg har tenkt på Bocuse d’Or flere ganger om dagen siden det. Jeg vil mer en noe annet oppleve den utrolige gledesrusen igjen. Jeg tror med hånden på hjerte at ingen i hele verden har mer lyst til å vinne Bocuse d’Or enn meg. Alt jeg har gjort i min kokkekarriere så langt, har jeg gjort med Bocuse d’Or i baktankene».

* En commis er en kokk under 23 år. Les mer her: Kandidatene har utpekt sine team.

Kvalifiseringsrettene: Fenalår Steinbu og Skrei Helgeland

Dykkerkokken kvalifiserte seg til kandidaturet til Årets kokk 2015 gjennom å presentere to hardtslående retter av Fenalår fra Norge og Fersk Skrei. Disse rettene, sammen med bakgrunn, meritter og motivasjon, gjorde at Bocuse d’Or Norge – Akademiet i mars 2015 ga Adrian en av de seks kjøkkenene til årets konkurranse.

Fenalår Steinbu: Fenalår, saltbakt rødbeter og geitost. Fennikel, rugbrød og lettrøkt nøttesmør

drian Løvold Fenalår Steinbu - 2015. Kvalifiseringsrett til Årets kokk 2015 på Fenalår fra Norge. Foto: Marius Rua

Adrian Løvold:  Fenalår Steinbu 2015. Kvalifiseringsrett til Årets kokk på Fenalår fra Norge. Foto: Marius Rua

Skrei Helgeland: Lettsaltet Skrei fra Helgeland. Sukkersaltet og lettrøkt torskerogn på sprø toast. Kamskjell fra Kjeøy. Eple og agurk med hylleblomstaroma. Rørosrømme, pepperrot, eggeplomme og lagesild-kaviar. ”Emulsjon 2015”, fennikelfrø og nøttesmør

Adrian Løvold: Skrei Helgeland - 2015. Kvalifiseringsrett til Årets kokk på Skrei. Foto: Marius Rua

Adrian Løvold: Skrei Helgeland – 2015.
Kvalifiseringsrett til Årets kokk på Skrei. Foto: Marius Rua

 

2017-09-11T09:21:49+02:00 september 7th, 2015|