NORSK SJØMATGASTRONOMI

//NORSK SJØMATGASTRONOMI

SAMMEN OM STERKERE NORSK SJØMATGASTRONOMI

 I dag fornyer Stiftelsen Norsk Gastronomi (tidligere Bocuse d’Or Norge) samarbeidsavtalen med Lerøy Sjømatgruppen. Samarbeidet skal utforske og utvikle både kokkens og sjømatens status og rolle i norsk måltidsnæring.

Lerøy Sjømatgruppen er landsdekkende leverandør av sjømat til storkjøkkenmarkedet, og skaffer sjømat både fra Norge, gjennom sin helintegrerte verdikjede, og fra alle andre verdenshjørner.

Lerøy Sjømatgruppen har vært en solid samarbeidspartner siden 2016, og vi er glade for at vi har inngått en ny proffavtale med langsiktige ambisjoner. Lerøy Sjømatgruppen består av flere distribusjonspunkter i hele Norge, og vår erfaring er at ingen utfordring er for stor når det gjelder å få levert sjømaten når vi trenger den. I en konkurransesituasjon er kvalitet og stabilitet i leveransene gull verdt. Bokstavelig talt, sier Arne Sørvig, daglig leder i Stiftelsen Norsk Gastronomi.

Norsk Gastronomis aktiviteter fremmer faget, lederrollen i yrket og folks interesse for norsk kokkehåndverk, både i Norge og internasjonalt.

Norske kokker er verdensledende i internasjonale konkurranser og i kunnskap om norsk sjømat. De gjør en fantastisk jobb her hjemme med å utvikle den norske måltidsbransjen og nordmenns interesse for sjømat. Dette samarbeidet handler derfor også om å støtte opp om nyskapning og inspirasjon for kokker som står i yrket i dag og for unge spirer som kunne tenke seg en fremtid i yrket, sier Bjørn Jakobsen, daglig leder i Lerøy Sjømatgruppen.

Lag på lag med fordeler for norske kokker og norske råvarer
Norsk Gastronomis fremste oppgave som «Olympiatoppen for norske mesterkokker» er å utvikle norske kokker til å bli best i verden til glede for all norsk mat. Dette skjer blant annet gjennom krevende nasjonale konkurranser og programmer for personlig og faglig utvikling.

– Å konkurrere i våre internasjonale konkurranser er en lang og krevende prosess. Du trenger et godt team, sterk skapertrang og lederegenskaper, og må være en faglig ener. Her trengs både førsteklasses råvarer, økonomiske midler og kompetanse. Denne proffavtalen bidrar med det, og slik også til fagets fremtidige kvalitet, sier Tom Victor Gausdal, faglig leder i Stiftelsen Norsk Gastronomi og leder av «det norske Bocuse-akademiet».

Om Lerøy Sjømatgruppen
Lerøy Sjømatgruppen er en landsdekkende leverandør av sjømat og spesialprodukter til alle kundegrupper innen storkjøkken-markedet; hotell, restaurant, kantine og offentlig sektor. Lerøy Sjømatgruppen er representert gjennom åtte sjømatgrossister, hvor deres lokale forankring og tilstedeværelse med produksjon og fiskemottak, gir de tilgang på fersk fisk og mulighet for spesialtilpasning for kunden. Med bredt sortiment, unik fagkunnskap og stort engasjement strekker de seg langt for å tilby det unike, det trygge og den beste kvaliteten.

Foto: Jonas Haarr Friestad

Fra venstre:
Sven Erik Renaa (Bocuse d’Or 2007)
Gunnar Hvarnes (coach Team Norway og Bocuse d’Or 2010)
Christian André Pettersen (kandidat Bocuse d’Or 2020)
Bjørn Jakobsen (Adm. dir Lerøy Sjømatgruppen)
Arne Sørvig (daglig leder Norsk Gastronomi)
Even Strandbråten Sørum (commis Bocuse d’Or 2020)
Tom Victor Gausdal (Bocuse d’Or 2005)

Last ned pressebildet her.

2020-10-02T08:58:11+02:00 oktober 2nd, 2020|