Her finner du praktisk informasjon om Bocuse d’Or Europe, som i år går av stabelen i Trondheim 19. og 20. mars!

Jeg skal ikke til Trondheim, blir konkurransen streamet som tidligere?
Vi streamer konkurransen, med norske ekspertkommentatorer i studio, begge dager. Streamen finner du Nordic Food Live!

Klikk her for å streame konkurransen.

Hvor vil konkurransen finne sted?
Konkurransen vil finne sted i Trondheim Spektrum, som rommer over 3000 tilskuere. Arenaen er en 10-15 minutter spasertur fra Trondheim sentrum.  Adresse:

Trondheim Spektrum
Klostergata 90
7030 Trondheim

Klikk her for kart.

Hvor finner jeg mer informasjon om billettsalg og hvor kan jeg kjøpe min billett?
Privatperson? Firma? Her kjøper du billett til Bocuse d´Or Europe.

Billetten inkluderer

  • inngang til konkurransearenaen begge dager, samt premieutdelingen dag 2 (hall A, free seating).
  • inngang til Expo begge dager (hall F).

Hvordan vil konkurransedagene se ut?

Tirsdag 19. mars
08.30: Dørene åpner
09.00: Konkurransestart
17.00: Konkurranseslutt

Onsdag 20. mars
08.30: Dørene åpner
09.00: Konkurransestart
17.00: Konkurranseslutt
18.15: Premieutdeling
22.00: Norgesfest

Vil det være et eget område for norske supportere, og er det mulig å reservere plass på tribunen?
Nei, det er dessverre ikke mulig å reservere plass. Her gjelder første person til mølla-prinsippet. Det vil også være mulig å følge med på konkurransen på skjermer rundt på arenaen og i EXPO-området.

Vil det selges mat og drikke på konkurransearenaen?
Ja! Trondheim Spektrum har flere arenarestauranter du kan velge blant.

Elvesvingen restaurant gir deg smaken av Bocuse d´Or Europe, med treretters lunsj og middag, bestående av råvarer fra konkurransemenyen. Vil du ha noe lett, kan du også nyte østers og champagne.

Opplev verdens første og eneste nomadiske Bocuse-kjøkken! Nomad Foodlab kommer hele veien fra Kautokeino, og har med seg sin 11 meter høye lavvo, som er utstyrt med profesjonelt kjøkken. Her kan du nyte reinsdyrkjøtt og delikatesser fra det uberørte arktiske miljøet. Ta med gode sko og varm jakke, lavvoen er utendørs!

Hvis du er på farten og ikke har så god tid, kan bu besøke Foodcourten i Expo. Her vil Trondheim Catering, sammen med Lerøy Seafood og Norsk kylling, presentere ulike smakebiter.

Bordreservasjon og mer info om mattilbudet finner du her.

Er det noe faglig jeg kan delta på?
Ja, klart det er! Les mer om fagseminarene her.

Vil det være en middag man kan delta på etter konkurransen som tidligere år?
Nei, det er ikke lagt opp til felles middag. Men det er plenty av spisemuligheter i Trondheim!

Hvor vil Norgesfesten finne sted?
Norgesfesten er på Tollbua, Brattørkaia 13B.

Dørene åpner kl. 22.00 (NB! På billettene står det 20.30, men rett tidspunkt er kl. 22.00). Festen varer til Tollbua stenger. 

Det blir velkomstdrink, DJ Børek og PeiPei spiller for oss hele kvelden, og i 22.30/23.00-tiden har vi også en musikalsk overraskelse! 

Vår samarbeidspartner Anora har invitert Norges beste bartender, Jørgen Dons, på gjestevisitt, og han skal levere noen sinnsykt gode cocktails.

Det er duket for tidens Norgesfest, som også er helt utsolgt!

(Kom god og mett – Ingen matservering på festen).

Når skal Håvard Werkland og det norske teamet konkurrere?
Team Norway skal konkurrere på konkurransens første dag, altså, 19. mars, som kjøkken nummer 10

Håvard starter konkurransen kl. 10.30, leverer sin tallerkenrett kl. 15.25 og sitt fat kl. 16.00

Se schedule lengre ned.

Hvilke råvarer skal kandidatene bruke i konkurransen?
Skrei, kamskjell og tørrfisk er obligatoriske råvarer for den tematiske utfordringen som kalles fatoppgaven, og reinskjøtt og Lysholm LINIE aquavit blir obligatoriske ingredienser i tallerkenserveringen.

Les mer om fatoppgaven her.
Les mer om tallerkenretten her.

Offisiell nettside for Bocuse d’Or Europe i Trondheim: www.emikokkekunst.no/

For pressehenvendelser, kontakt Kjersti Vikør i Kulturmeglerne: kjersti.vikor@kulturmeglerne.no