Det er alltid knyttet stor spenning rundt trekningen av kjøkkenrekkefølgen for verdensfinalen. Det er en av mange milepæler for lagene på veien mot Lyon. Team Norway starter på kjøkken nummer 1, dag 1, og setter dermed standarden for de 23 resterende konkurrentene.

– Det er viktig å huske på at dommerne kommer til å være veldig spente – så det må jo smelle fra første stavtak, for å si det på den måten. Når man blir trukket til å være sist eller mot slutten, fokuseres det gjerne på å legge til litt ekstra punch i smakene. Som førstemann ut bør Norge satse på å levere på topp som normalt, slik at de neste landene kanskje får litt mer trøbbel med å matche det, forklarer Sven Erik Renaa.

Sven Erik Renaa er styreleder i den norske Bocuse-akademiet, og med det president for Team Norway. Renaa skal også representere Norge i dommerpanelet under konkurransen som går av stabelen 22. og 23. januar.

– Å være med på bedømmingen tror jeg blir veldig spennende. I stor grad handler det jo om hukommelse, da man som dommer må kunne sammenligne et lags leveranse fra én dag opp mot et annet lands leveranse dagen etter. Det er alltid spennende for lagene å skulle konkurrere mot lag på dag to, forteller Renaa.

Som i tidligere konkurranser, er de største konkurrentene ifølge Renaa Danmark, Sverige og Frankrike. Likevel er han håpefull til at det kan dukke opp overraskelser fra andre land. De totalt 24 lagene som konkurrerer om å vinne i Lyon, kommer fra hele verden, og inkluderer Kina, Belgia, Marokko, Japan, Chile, New Zealand, Canada, Sveits, England, Ungarn, Colombia, Sør-Korea, Estland, Mexico, Australia, Island, USA, Finland og Mauritius.

Klare for å sette standarden
Christopher W. Davidsen er coach på laget til Team Norway, og ser lyst på resultatene etter trekningen av kjøkkenrekkefølgen:

– Jeg synes det er kjempebra å være først ute. Først ut betyr først ferdig. Likevel får vi jo en viktig jobb med å sette standarden for hvordan ting skal være, så det blir en viktig jobb fremover nå. Samtidig er det jo en milepæl som er nådd, nå som vi er helt sikre på når vi starter, påpeker Davidsen.

Norge starter kl. 08.00, og skal serverer dommerne sin tallerkenrett kl. 12.55 og fatretten kl. 13.30, dette på konkurransens første dag, 22. januar.